Помощь
Я смотрю, как ты сидишь на дороге – в лохмотьях и с пустыми глазами, в дне которых скрыта боль и печаль. Я хочу протянуть тебе руку, но как я могу помочь тебе, когда у меня кровь? Как мне вылечить тебя, когда я сама заразна?
Твои руки, окровавленные, только вид причиняет мне боль. Твои губы, сухие и соленые от слез, выглядят такими же сладкими, как роза колючая.
Оригинал
Гледам те как седиш на пътя – в дрипи и с празни очи, в чието дъно са скрити болка и тъга. Искам ръка да ти подам, но как да ти помогна, когато моята покрита е в кърви? Как да те излекувам, когато съм заразна самата аз?
Ръцете ти – окървавени – само с гледката им ме нараняват. Устните ти, сухи и солени от сълзи, изглеждат сладки като розата бодлива.