Предательство на роз
Вид твоих окровавленных рук и твой пустой взгляд. С пивом в одной руке, а в другой-моя оставшаяся надежда. Среди красной луны не было ни капли того, что мы построили.
Ты предал меня, бросил, вонзил нож в спину. Мои слезы текли в ритме реки, которая, казалось, тихо утешала меня. Горькая слюна в горле останавливала каждое мое слово, а твое я не хотел слышать.
Я хотел оправдать твою вину. Я хотел не жалеть о том, что впустил тебя за стены, которые я построил. Я хотел сказать тебе, как сильно я тебя ненавижу, но не мог. И теперь я не могу.
Не твои слова причинили мне боль, а то, как по-настоящему я любил и ценил тебя – как человека. Я представлял себе дни в будущем - две на скамейке, как в фильмах, но даже фильмы заканчиваются. А вот и наш.
В моих словах всегда будет чего-то не хватать. Это причина того яда, который ты проглотил своими нелепыми словами.
Оригинал
Гледката на окървавените ти ръце и празният ти поглед. С бира в едната ръка, а другата държи останалата ми надежда. Посред червената луна нямаше и капка от това, което изградихме.
Предаде ме, изостави ме, заби ми нож дори в гърба. Сълзите ми течаха в ритъма на реката, която като че ли тихо ме утешаваше. Горчивата слюнка в гърлото спираше всяка моя дума, а твоите не исках да ги чуя.
Исках да те оправдая за вината ти. Исках да не съжалявам, че те допуснах зад стените, които издигнах. Исках да мога да ти кажа колко много те мразя, но не можех. И сега не мога.
Не думите ти ме нараниха, а колко истински те обичах – като човек. Представях си дни в бъдещето – двете на пейка, като по филмите, но дори филмите си имат край. Тук е и нашият.
Винаги ще липсва нещо в изразените ми думи. Това е причината за отровата, погълната с твоите нелепи слова.