Картина с воспоминаниями

У меня на стене висит картина. Я смотрел на тебя так же, как на картину падающих кристаллов. Глаза темнее смерти, но не та шлюха, которая ходит среди нас с черной вуалью, а тот туман на дне, оставшийся как мелкая пыль в ящике Пандоры. Тело нежнее лаванды и волос мягче, чем цвет лилии в белую ночь. Я мечтал только прикоснуться к тебе. Я не переставала смотреть на тебя со стороны и думать о теплых объятиях. Даже если бы я знал, что она будет на моей стене с пустыми воспоминаниями. Я также знал, что твое черное, как бездна сердца, никогда не будет моим.
 
Оригинал
 
Виси една картина на стената ми. И теб гледах така- като картина с падащи кристали. С очи , по -тъмни от смъртта , но не тази уличница, която ходи сред нас с черен воал , а онази мъгла на дъното, останала като ситен прах в кутията на Пандора. Тяло, по-нежно от лавандула и коса по -мека от цвят на лилия в бяла нощ. Мечтаех само да те докосна. Не спирах да те гледам отстрани и да си мисля за топла прегръдка. Дори да знаех, че ще е наредена на стената ми с празни спомени. Знаех също и, че твоето черно - като бездна сърце, никога не ще бъде мое .