Амплуа

Амплуа
Вона танцювала на сцені шляхетну Одетту,
ЇЇ фуете у знавців викликало екстаз.
Життя її на дві третини складалось з балету,
Останню третину займали читАння та джаз.
 
Вона полюбляла Джейн Остін та Мері Шеллі,
Читала французькою ще й Франсуазу Саґан.
І поглядам ласим була на зразок мішені
Спокуслива постать у платті від Сен-Лоран.
 
В квартирі звучали Чет Бейкер і Френк Сінатра,
У спальні висіла платівка Аніти О'Дей.
Вона говорила: «Поплачемо, Сонечко, завтра.
Сьогодні гуляймо! Життя – бал душі, не музей.»
 
Кружляла театром - білява божественна птиця!
Присутні ще довго думками ділились в фойє -
Були глядачі спантеличені – де таємниця?
Лиш я розумів – вона лебедем білим і є.