Затям

Затям

Аудиозапись

Відбитки слідів наших змиють прийдешні дощі,
Відлуння імен проковтне лункий гомін віків.
Усе, що лишиться із нами - це досвід душі,
Що сплетений з різноманітних земних почуттів.
 
Цей вузол емоцій зав’язаний нашим життям -
Єдине майно, з яким пустять нас за небокрай.
Ці десятиріччя суцільних комедій і драм,
Мов бібліотеку у вічності шафу складай.
 
Тут радість і горе у сотнях товстезних томів,
Це ти їх щомиті завзято докупи складав.
А те, що моралі у них віднайти не зумів,
Воно і на краще: мораль - для марудних вистав.
 
Тому не жадай ти отримати славу в людей,
Вона швидкоплинна, мов хвиля, - нахлине й нема.
Ба навіть якщо виймеш серце ласкаве з грудей,
Почуєш свій вирок жорстокий, що скаже : "Дарма!"
 
Дарма винуватити долю, природу й себе,
Дарма намагатись поміряти вічність життям,
Ти - згусток емоцій, і поки час тіло скубе,
Або запиши, або вивчи, й добряче затям:
 
Відбитки слідів наших змиють прийдешні дощі,
Відлуння імен проковтне лункий гомін віків.
Усе, що лишиться із нами - це досвід душі,
Що сплетений з різноманітних земних почуттів.