Via

Стань мені небом та зорями,
А головне - дорогою,
Щоб я в тебе ховалась, нескорена,
Дихала бензином та смогом,
 
Шукала на тобі нові маршрути,
Розставляла акценти,
Усе пережити, все відчути,
Перетворити на світло моменти,
Що спершу ніби такі хаотичні...
 
Будь мені дороговказом одвічним,
І коли падають з неба роси,
Стануть чуття Чумацьим шляхом космічним,
А не via dolorosa.
 
2023