Систематика

Ваша заобрійносте,
Якби Ви читали мої листи,
Ви б помітили, що натхнення росте,
Коли зростає відстань,
Ніби мости
Й радіохвилі -
Це сукня, в яку вбраний світ
Для мене та Вас.
 
Ви - мов горицвіт,
Ваша всевогненність всесвітньопалка
Й стрімкорушійна сила
Ясножевріють у тих світах,
Де я злітаю
На парапланових
Небокрилах,
 
Де зойкуменіти можна було б
Від серцекраєвидів,
Але такі вже мої почуття,
Що і радість, і ніжність, і відчай -
Позатаксономічні.
 
2023