Сын і маці Янка Купала

Сын і маці Янка Купала

Аудиозапись

— Мамка, мамка! Што так плачаш?
І крыжамі неба значыш?
Ці ж баішся вельмі неба?
То ж яно дае нам хлеба!
 
— Бачыш, сынку: цёмна хмара
Залягла, як злая мара,
Градам выб’е наша збожжа,
Хлеб паводкаю зьніштожа.
 
— Мамка, мамка! ўжо мінула
Чорна хмара й не чапнула
Нашу хату і збажынку,
А ты плачаш безупынку…
 
(1919)
Я́нка Купа́ла (настоящее имя Ива́н Домини́кович Луце́вич, белор. Іван Дамінікавіч Луцэвіч; 25 июня (7 июля) 1882 — 28 июня 1942) — белорусский советский поэт и переводчик, драматург, публицист.