ДЕ ТИ, МІЙ СІЧНЮ ДАЛЕКИЙ?,, (ГДЕ ТЫ, ДАЛЁКИЙ МОЙ ЯНВАРЬ?..)

ДЕ ТИ, МІЙ СІЧНЮ ДАЛЕКИЙ?,, (ГДЕ ТЫ, ДАЛЁКИЙ МОЙ ЯНВАРЬ?..)
***
Де ти, мій січню далекий?
Я сльози холодні витру,
В порожнім гнізді лелеки
Душу сховаю од вітру.
Січню, ти був любов'ю.
Був п'янкий і гарячий
Як же тепер з тобою?
Як? — і плачу, й не плачу.
Нащо тепер мені крила,
Куди полечу без тебе
Так, як колись летіла,
В щасті  сягаючи  неба?
Де ти, далекий мій січню?
Де ти, озвися, де ти?
Мені лишився навічно
Лиш сніг у шаленім леті.