Малюю долю

Малюю долю почерком дрібним
І бачу Вас цим джерелом натхнення,
Шукаю Вас в миттєвостях хвилин,
Як Божий знак, як чисте одкровення.
 
У погляді - і джунглі, й океан,
І риси зачаровано-містичні,
Вам знову свій присвячую пеан -
Піднесений і в чомусь іронічний.
 
Як пояснити серця дикий вир?
Як пояснити тугу нездійсненну?
Хай грає нам життя сумний клавір,
Пісні хай тануть в погляді вогненнім.
 
2023