Феномен

Я затримую на Вас свій погляд на мить,
І море вже не хвилюється, воно тремтить,
Квантова заплутаність, з якої виринає
Кракен - траєкторія свідомості грає в крикет.
 
Шалена пристрасть розганяє кварки
В небі, що сповнене ракет.
 
І від усього захищені мої глибини,
Крім однієї з загроз.
Щось у мій простір лине
Настирливо-нумінозне.
Мов нумізмат, колекціоную
Ваші посмішки,
Вкладаю цитати в конверти,
Інвестую в міжчасся, підписую оферту...
Таким, як Ви, шедевром,
Неможливо заволодіти,
Але з кожним новим маневром
Я продовжую від Вас шаленіти.
Мов острів Святої Єлени,
Ви гідні стати фінальною зупинкою,
А перед моїми очима фосфени
Пролітають яскравою хустинкою.
 
2023