Не оглянусь

Не оглянусь
Ты простился,
не назначив встречи...
Небо затянуло пеленой.
Облачность -
ненастных дней предтеча:
быть грозе!
А дождик проливной
вмиг ушат воды
с небес обрушит,
отрезвит,
как безразличный взгляд.
И, промокнув
под холодным душем,
я уйду!
Не оглянусь назад...
 
А вот Мария Магдалена Костадинова
перевела мое стихо на болгарский язык
 
Ти се прости, без да поискаш среща...
 
Ти се прости,
без да поискаш среща...
Небето се покри с пелена.
Облачност..
.за тъжни дни предтеча:
буря ще има!
А дъждът проливен
ще се излее
от небето изведнъж ,
страстите ще отрезви, безразличен.
И, промъквайки
се под хладния душ,
ще си отида.
Назад не поглеждайки...
 
* * *
 
Мария Магдалена Костадинова