В сиянии пламенных маков... (на украинском языке)

В сиянии пламенных маков... (на украинском языке)
У СЯЙВІ МАКІВ ПОЛУМ’ЯНИХ
 
У сяйві маків полум’яних
Спекотний червень сипле жар,
І аромати квітів, п’яних
Від щастя, линуть до Стожар –
У небеса, де квіти-зорі,
Де квіти-птахи і хмарки,
Де райдуги горять прозорі,
Вінка небесного стрічки.
Червоні маки! Сонця діти,
Могутні, ніжні і крихкі!
Від вас у цілім яснім світі –
Вогонь, яскравий і легкий,
Від вас по всій землі щасливій
Гаряча хвиля літніх чар!
Червоні маки! Сонця злива,
П’янкого червня пишний дар…
 
10.06.2019