Сельское чудо

ВЯСКОВАЕ ДЗіВА.
 
У лесе дзесьці
нешта здохла…
Бо, сусед
вярнуў рыдлёўку…
Браў – на дзень.
Прайшло два месяцы!
Я ж яму напамінаў,
ды,тока,
ён – ў адмоўку!
 
То,
казаў, што заўтра вЕрне …
То, што дні праз тры, ці пяць…
Потым ляпае,
халера, -
ёсць, маўляў, свая...
Навошта,
у мяне рыдлёўку браць?
 
Плюнуў я
за агарожу,
пайшоў, ды новую прыдбаў.
А быццам нехта наварОжыў –
сусед рыдлёвачку аддаў.
 
Я узяў цыбулі, хлеба, сала
і патрусіў ў лес патроху.
Стала ж вельмі мне цікава:
што у лесе здохла?
*+*
(**дзесьці – где-то; рыдлёўка – лопата; адмоўка – отказ;
Навошта – зачем; агарожа – забор; прыдбаў – приобрёл;
цыбуля – лук репчатый; патроху – потихоньку; студзень - январь).