Гуси касались неба... (Гуси торкалися неба - на украинском языке)

Гуси касались неба... (Гуси торкалися неба - на украинском языке)
Гуси торкалися неба
Крилами, крилами, крилами.
Мабуть, нам так було треба –
Стати чужими, немилими.
 
Гуси кричали так сумно,
Плакали, плакали, плакали.
Біль у серденьку притлум-но:
Зорі опівночі – знаками.
 
Гуси тягнулись на південь
Валками, валками, валками.
Ми не до осені прийдем,
А до розлуки. І жалко так:
 
Гуси вертають додому
Веснами, веснами, веснами –
Парою в світі сумному
Більше ми, ні, не воскреснемо.
 
24.11.2021