Ах, метель!.. (Ой ти віхола... - на украинском языке)
Ой ти віхола, метелиця,
Лебединим пухом стелеться,
Горобиним сірим щебетом,
Вітрюганом, а не леготом
Твій розгін в гіркім неспокої,
Як ширяєш сніжним соколом
Без гнізда і без порадоньки,
Без коханого – без ладоньки,
Як кружляєш білоптицею,
Як смієшся яснолицою
В срібних кучерях панянкою,
Як гуляєш аж до ранку, і
Вмить вщухаєш, незакохана,
Нечекана і непрохана –
А чи, може, кимсь ображена,
Нерозважна й нерозважена,
Нічия, сама-самісінька,
Зимна-зимна біла пісенька.
Сходить сонце – цвітом рутоньки.
Буде все як має бутоньки,
Все розтане-перемелеться!
Ой ти віхола, метелиця…
23.10.2021