Царевна (Царівна - на украинском языке)

Царевна (Царівна - на украинском языке)
За прозорим сонцем потяглися гуси,
Веретенця вихрів ще прядуть тепло.
Чеше хмарам коси жовтень рудовусий,
Літечко – у вирій. Осінь – на крило.
 
Ой, змахни крилами, осене-лебідко,
Сивий дощ поклич-но на старі терни,
Дожени у небі павутиння нитку,
Бабиного літа ласку поверни.
 
Ой, приходь неспішно, осене-царівно,
Загорнись, як в хустку, в злото яворів.
Хай тече дорога, і широка, й рівна,
Хай цвіте світанок, поки не згорів…
 
27.10.2020