На Купала (на украинском языке)
Палає сонце, як купальське вогнище,
Хоч до Купала ще – ночей і днів,
Хоч вечорами синій вітер стогне ще,
Неначе з суму-болю знавіснів.
А сонце грає, сонце сипле іскрами,
І в кожній іскрі райдуги крило.
Чекають нас зірки, далекі пристані,
І скрізь, куди б життя не привело,
Купальський цвіт – казкова квітка-папороть
Горітиме крізь морок чорних днів,
І згине тьма, спаде байдужість клаптями,
Коли знайдеш… Іди. Бо ти – посмів.
22.07.2020