Радзiма мая

Радзiма мая

Аудиозапись

Буслы глядзяцца у азёры празрыстыя.
Белая, вольная, думкамі чыстая.
Ты працавітая, ты хлебасольная,
Цёплай пяшчотай душэўнай напоўнена.
 
У цэнтры Еўропы між Польшчай і Руссю
Клічуць ўсе край лясоў Беларуссю.
Паміж Літвою ты і Украінаю,
Не параўнаць цябе з іншай краінаю!
 
Нівы прасторныя, пушчы бясконцыя,
Сціплым і добрым народам ты моцная.
 
Шчыра люблю і табой ганаруся
Роднай старонкай, маёй Беларуссю!
 
 
 
 
Аисты смотрят в озера искристые.
Белая, вольная, мыслями чистая.
Трудолюбивая, ты хлебосольная,
Нежностью теплой душевной наполнена.
 
В центре Европы между Польшей и Русью
Зовётся лесная земля Беларусью.
Меж Украиной и рядом с Литвою,
Ты не сравнима с другою страною!
 
Нивы просторные, пущи бескрайние,
Скромным и добрым народом ты славная.
 
Люблю тебя нежно, тобою горжусь
Сторонка родная, моя Беларусь!