Мелодия (на украинском языке)

Мелодия (на украинском языке)
Рожеві ліри айстр і синій контрабас
Осіннього дощу, вітрів прозорі флейти…
Про партитури ці у вересня питавсь
Поважний листопад… Його туманів шлейфи
Тяглись, як тихий сум, як зимний білий сон –
І рвались, в колючках заплутавшись шипшинно,
І знов зривався дощ. Із хмар, немов з ікон,
Стікала миром суть… Холодний вечір гинув
В безмірності небес, у шепоті дощу,
У тузі мокрих айстр і у вітрів розмаї,
В мелодіях без слів… Між них і я мовчу.
У осені у цій мене давно немає.
 
12.10.2019