Безжуравлиное (на украинском языке)

Безжуравлиное (на украинском языке)
Заклякли клени під дощем – червоні клени.
В холоднім мареві ледь мріють силуети
Останніх сивих зграй, що відлітають
Цього безмірного, порожнього, сумного
Жовтневого неназваного дня.
 
А клени сиплють охололий жар – калений,
Цупкий, червоний лист…
І вже болять прикмети
Осінні… В жовтні пізно так світає,
І серце тисне, і тривожить тінь сумного,
Безжуравлиного, пустого дня…
 
01.11.2019