Вересень

Вересень
Вересень так пахне вирієм
І перестиглими росами,
Айстрами, вірними осені,
Травами сумно-похилими.
 
Вересень так пахне вересом
І полиновою стежкою,
І небесами безмежними
Котиться сонячне колесо.
 
Вересень так пахне грушами
Й ніжить долоньками яблука,
Пурхає срібними бабками,
Тішить порадами слушними –
 
Мов, не лякайтеся осені,
Осінь, мов, грається гронами
Зір, опівнічно-безсонними,
Й дощиків сітями косими…
 
08.09.2019