Ворог

Аудиозапись

У мене є ворог, що іклами легко рве душу,
що грізно зітхаючи, підстерігає з кутків.
Я не повернуся обличчям і спокій його не порушу,
бо меж не існує для того, хто вийшов зі снів.
 
У мене є ворог. І очі у нього – рентгени.
І нишпорить він потаємно у сфері думок.
Він змусить покинути світло нової арени
і різко спинятись, коли залишився лиш крок.
 
У мене є ворог, що тисне гарячим металом,
що іскрами сліпить, оглушує дзвоном луни.
І дріб’язок він ототожнить з дев’ятим валом,
і вуличнім шуму надасть канонади війни.
 
Ховатися марно: він має нечутну ходу,
миттєво впадає в свідомість питаннями дурнів,
і хаос зчиняє у світі, де все до ладу.
У мене є ворог. Я зву його сумнів.