Мишоловка

Мишоловка
Мишоловку зачинено. Скрегіт заліза притих.
Вогкій темряві ти дочитаєш останній триптих.
Обирай найтепліший куток і радій йому щиро.
Божевільний гризун в пастці, де не було навіть сиру…
 
Мишоловку зачинено. Стукай. Заламуй руки.
Зате в ній ти забудеш про відстані і розлуки.
Ти хотіла любові? То знайдеш її, пропавши.
Ти шукала притулку? Знайшла його, зброю склавши.
 
Мишоловка – це захист, опора в мінливості світу.
Гостра сталь вбереже від каміння і холоду вітру.
І хоча ні тепло, ні ця темрява більше не тішать
Ти живи, моя мишко, допоки тебе не знищать.