Данный в мире каждый миг тебе пройдет (Омар Хайям)

Данный в мире каждый миг тебе пройдет (Омар Хайям)
Данный в мире каждый миг тебе пройдет,
В радости пусть и в хвале судьбе пройдет.
Знай: один лишь есть на свете капитал -
Жизнь! Ее какой создашь себе, пройдет!
 
Подлинник (классич. перс.):
 
Гар як нафасат зи зиндагонӣ гузарад,
Магзор, ки ҷуз ба шодмонӣ гузарад.
Зинҳор, ки сармояи ин мулки ҷахон,
Умр аст: бад-он сон гузаронӣ - гузарад!