Питья алого вина, друзья, порвал я нить (Омар Хайям)

Питья алого вина, друзья, порвал я нить (Омар Хайям)
«Питья алого вина, друзья, порвал я нить,
Вино ведь кровь лозы, а кровь я не буду лить.»
Спросил меня старик-мудрец: «Правду молвишь?»
«Шучу конечно!» - ответил я, «как же не пить?!»
 
Подлинник (классич.перс.):
 
Гуфтам, ки: «Дигар бодаи гулгун нахӯрам,
Май хуни разон аст, дигар хун нахӯрам.»
Пири хирадам гуфт: «Ба ҷид мегӯӣ?»
Гуфтам, ки « Мазоҳ мекунам! Чун нахӯрам?!»