Когда пройден жизни путь, что Балх, что Багдад (Омар Хайям)

Когда пройден жизни путь, что Балх, что Багдад (Омар Хайям)
Когда пройден жизни путь, что Балх, что Багдад!
Коль чаша дней полна, что сахар и что яд.
Пей вино, ведь много раз еще луна,
Молодой станет за убывающей в ряд.
 
Подлинник (классич.перс.)
 
Чун мегузарад умр, чӣ Бағдоду чӣ Балх!
Паймона чу пур шавад, чӣ ширину чӣ талх.
Май нӯш, ки баъд аз ману ту моҳ басе,
Аз салх ба ғурра ояду аз ғурра ба салх.