Улыбнулся на поле тюльпан, словно устами Лейлы (Рудаки)

Улыбнулся на поле тюльпан, словно устами Лейлы (Рудаки)
Улыбнулся тюльпан на поле, словно устами Лейлы,
Зарыдала на небе туча плачем Меджнуна очей.
Вода в ручейке розами пахнет душистыми весь день,
Румяный лик свой утром кажись мыла милая в ней.
 
Подлинник (классич.перс.):
 
Бихандад лола бар саҳро ба сони чеҳраи Лайло,
Бигиряд абр бар гардун ба сони дидаи Маҷнун.
Зи оби ҷӯй ҳар соат ҳаме бӯи гулоб ояд,
Дар он шустаст, пиндорӣ, нигори ман рухи гулгун.