Ш. БОДЛЕР

«Кто изваял тебя из темноты ночной,..»
 
Хто виліпив тебе із темряви у час нічний,
який тубільний Фауст, виплодок савани?
Ти пахнеш мускусом і тютюном Гавани,
опівночі дитя, мій ідол роковий.
 
Ні опіум змагатися з тобою, ані хміль
не сміють, демон мій; ти - край обітований,
де болісних моїх бажань довжезні каравани
мандрують до криниць очей твоїх на водопій.