Почему по утрам благодатную тишь (Омар Хайям)

Почему по утрам благодатную  тишь (Омар Хайям)
Почему по утрам благодатную тишь,
Разрывает петуха крик? Ответь мне лишь!
Тебе не знать! Видит он в зеркале зари:
Прошла жизни еще ночь, а ты крепко спишь...
 
Подлинник (класс.перс.)
 
Донӣ, ки сапедадам хурӯси саҳарӣ,
Ҳар лаҳза чаро ҳамекунад навҳагарӣ?
Яъне, ки намуданд дар оинаи субҳ,
К-аз умр шабе гузашту ту бехабарӣ.