В желаньях моих только кувшин да вино (Рубаи Омара Хайяма)

В желаньях моих только кувшин да вино (Рубаи Омара Хайяма)
В желаньях моих только кувшин да вино,
Рубаб и ней - ушам услада мне давно.
Коль чашей станет мой прах в руках гончаров,
Она ведь будет полна вином все равно!
 
Подлинник (класс.перс.)
 
Майлам ба шароби ноб бошад доим,
Гӯшам ба наю рубоб бошад доим.
Гар кӯзагарон хоки маро кӯза кунанд,
Он кӯза пур аз шароб бошад доим!