Забрел я как-то вниз, в винный погребок (Рубаи Омара Хайяма)

Забрел я как-то вниз, в винный погребок (Рубаи Омара Хайяма)
Забрел я как-то вниз, в винный погребок,
Старик там хмельной мне кувшин приволок.
"Стыдись!" - сказал я. "И побойся Творца!"
"Милостив Бог"-он изрек. "Испей глоток!"
 
Подлинник (классич. перс.):
 
Сармаст ба майхона гузар кардам дӯш,
Пире дидам масту сабӯе бар дӯш.
Гуфтам, ки чаро надорӣ аз Яздон шарм?
Гуфто, ки карим аст Худо, бода бинӯш!