Серед ночі

Серед ночі у дубраві
Соловейко щебетав,
Підкотивши шаровари,
КОзак кОня напував.
 
Кришталевої водиці
Пий, досхочу, без вузди.
Нам до рідної криниці
Вдосталь вистачить біди.
 
На до рідної хатини,
Друже мій ,як до весни.
Осінь жовті листя скине
В білім поступі зими.
 
В лютій стужі будуть вити,
Сірі вовки навмання,
Будуть ворони кружити
Над дорогою зрання.
 
Побратиме прудконогий,
Пий досхочу ,друже мій,
Бачиш, місяць в небі схожий.
На працюючий наш млин?
 
Бачиш, зорі, як малеча,
Босоногі та ясні ?
Пий мій друже- ще далеко
Навіть сльози ще сумні....