Солнце ввек младого счастья есть любовь (Рубаи Омара Хайяма)

Солнце ввек младого счастья есть любовь (Рубаи Омара Хайяма)
Солнце ввек младого счастья есть любовь,
Птица той небесной масти есть любовь.
Не любовь ведь стенать как соловьи,
Смерть без стонов и со страстью есть любовь!
 
Подлинник:
 
Хуршеди сипеҳри безаволӣ ишқ аст,
Мурғи чамани хуҷастафолӣ ишқ аст.
Ишқ он набувад, ки ҳамчу булбул нолӣ,
Ҳар гаҳ ки бимирию нанолӣ, ишқ аст!