Если хлебец из пшеницы я достану (Рубаи Омара Хайяма)

Если хлебец из пшеницы я достану (Рубаи Омара Хайяма)
Если хлебец из пшеницы я достану,
Ножку овна взяв в придачу к вина жбану.
С милой занять у развалины поляну -
Вот пир, кой не дан ни одному султану!
 
Подлинник:
 
Гар даст диҳад зи мағзи гандум ноне,
В-аз май ду мане, зи гӯспанде роне.
Бо дилбараке нишаста дар вайроне
Айшест, ки нест ҳадди ҳар султоне!