Мы - прах, мгновения -прах, мироздание - прах (Рубаи Омара Хайяма)

Мы - прах, мгновения -прах, мироздание - прах,
О прах, из-за праха запутался ты в делах!
Какой на свете за cобой мы оставляем след?
Любовь и жар в сердцах, иное лишь прах и крах!
 
 
Подлинник:
 
Мо ҳеҷ, замона ҳеҷ, дунё ҳама ҳеҷ,
Эй ҳеҷ, зи баҳри ҳеҷ бар ҳеҷ мапеч!
Донӣ, ки зи одамӣ чӣ мемонаду бас,
Меҳр асту муҳаббат асту боқӣ ҳама ҳеҷ!