Рубаи Омара Хайяма, часть 4

Рубаи Омара Хайяма, часть 4
Человек создан гончаром разума и чаш
С любовью соткан из тысячи горячих пряж.
Творец изящную чашу в гончарне мира,
Изваял, чтоб о землю разбить, сказав: "Шабаш*"!
 
Оригинал:
 
Ҷомест, ки ақлофарин мезанадаш,
Сад бӯса зи меҳр бар ҷабин мезанадаш.
Ин кӯзагари даҳр чунин ҷоми латиф,
Месозаду боз бар замин мезанадаш.
 
***
 
Раз вином ты опьянен, Хайям, будь рад!
Раз миг отдал прелестным красам, будь рад!
Всего земного конец в небытие,
Считай, что не здесь ты и не там, будь рад!
 
Оригинал:
 
Хайём, агар зи бода мастӣ, хуш бош!
Гар бо санаме даме нишастӣ, хуш бош!
Поёни ҳама чизи ҷаҳон нестӣ аст,
Пиндор, ки нестӣ, агарчи ҳастӣ, хуш бош!
 
Примечания:
Шабаш! - Кончено!Хватит!