«Оце я розумію – Україна!»

Оце я розумію – Україна!
Стоїть за себе, б’ється за свободу.
І більше не потерплять люди змови,
І більше не чекатимуть нагоди!

Вони не хочуть розкоші, багатств,
Вони стоять допоки ноги не промерзнуть.
Майбутнє світле для своїх дітей,
Вони відіб’ють, відстоять, знайдуть!

Нехай вітри, дощі, морози люті,
Нехай їх б’ють, сповна не розуміють.
Стоятимуть лише до перемоги,
Допоки волі й щастя не знайдуть.

Цінімо ж ці часи покою,
Коли і б’ються – то разом,
Коли співають – голосно і дружньо,
Коли не плачуть від страшного болю.

Майбутнє України - то є доля,
Яку вершить народ, зібравшись лиш разом.
Майбутнє України – то є воля,
Яку народ відстоїть за часи!