Кошачi пустощi

Кошачi пустощi
Віршована казка
Кошачі пустощі

- Мама-киця,
Сходи по водицю.
Бо ми пити хочем дуже,
А криницю не одужем.
Мама-киця й промовляє:
- Добре, діти,
Підем разом.
Там й нап'єтесь всі одразу.

А пухнасте кошеня,
Вже давно біля криниці,
Напилося вже водиці.
Спить тепер він у садку,
А йому все сниться,
Що вся рибка у ставку
Коло нього в'ється.

Тим часом, матуся-киця,
Не спускаючи очей
Зі своїх малих дітей,
Йде жвавенько до криниці,
Напоїти всіх водицей.
Напилася вже й сама,
Та з дітьми побігла грати.
Ось іще б і гру обрати.

Вже початі пустощі,
Як раптово із кущів
Виповзає кошенятко
(Позіхає янголятко).

Ось така у нас сім'я,
Дружна і весела.
Гратися побігла я,
Гра почата без гравця.

13.07.2014