Не бачу снів, не чую долю......

Не бачу снів, не чую долю......
Не бачу снів, не чую долю,
Чужак серед буденних днів,
Неначе вже на краю стою
Поміж своїх розірваних синів!

Пітьма навколішках мене благає
Змиритись і покинути свій дім,
У мене й так його немає, 
Як і не буде інших слів.

Однаке дерево росте навпроти,
З його корінь лунає спів.
Чужих, своіх і одиноких,
І всіх, хто плескає свій гнів

Вже до своєї кличе плоті
Та обіцяє, що завжди
І хліб, і сіль у тебе в роті -
Насичує сумні думки.

А коли вже і ти змирився,
Не в силах стримати жалю,
На ніжний спів таки повівся
І відпустив свою жагу,

Як з недр виповзе огидно
Чудовисько, що віє жах,
Очей його гнилих не видно
Та досить сутності, що зірве дах.

Воно засмоктує тебе безжально,
Воно з'їдає все твоє нутро,
Неначе з книг тих аморальних
Воно покаже хто є хто!

Змирись! Ти вже у моїй владі -
Прогримає - і серце завмерло,
І ти покликаєш востаннє матір,
Нема вже болі, все одно....