Україна

Україна
На Землі місце знаю єдине
Там душа моя в казку порине,
Де земля для людей, як перлина,
А пшениця, то злато первинне.
 
У чудовій країні далекій,
Сяйвом сонячним вкритій,
Розкидались ліса і степи,
Стежки, гори високі, лани.
 
Синьоокі річки і моря,
Нескінченні луга і поля,
Чорноземи плодючіщі в світі,
Сльозами з неба политі.
 
А сльоза та прозора і чиста,
Ніби з діамантових кульок намисто,
Ллється без усталі днями
І розтекається  десь там полями.
 
Птахи там щебечуть весною,
Додому вернувшись цією порою,
Зів’ють на деревах затишні оселі,
Співанням солодким відчинять вам двері.
 
І бачачи цю неймовірну природу,
Вам з легкістю йдеться собі на роботу,
І ви позабувши ранкову турботу,
Плекаєте щастя і радість потроху.
 
В країні тій щирість людей необмежна
Добробут, кохання і дружба всегдешня.
Все це наповняє її методично
І хай нам не кажуть, що ніби цинічно.
 
А нація та найвродливіша в світі
Сильніші атлети - таки знамениті.
Весь світ вдохновенно ім’я вімовляє
Василь Вірастюк, - хто його не знає?
 
Шевченко - поет, Наш кобзар геніальний
У скрутні часи він не був поневольний.
Писав і творив, підіймав всіх на ноги
І силою думки Дніпровські пороги
 
Очистив від царських отих забаганок,
Щоб люди кріпацтвом йому догоджали,
І мов ті раби все життя проживали
У тіні неволі, мов звірйо помирали.
 
Пройшло 300 років - країна піднялась
У братських стосунках з людьми об’єдналась
Тепер незалежність і сильна держава
Крокуємо далі, бо цього ще мало.
 
Нові президенти - нові забаганки
Та що нам до цього у нас свої планки,
Які с кожним роком долаєм с рекордом,
Болюди працюють, працюють невтомно.
 
                   ***
 
Шевченко - спортсмен - футболіст видатний
Він гордість країни, він наш, він - рідний
Кому забов*язаний цим знають всі -
Генерал Лобановський який в серці завжди.
 
Не вистачить зошиту всіх описати,
бо кожен герой, кожного треба знати
Ці люди творили історію нашу
І всі мають дати їм гідну пошану.
 
І це - Україна, а ми Українці
Улюбленці долі - Боги Олімпійці.
Хай знає весь Всесвіт, що ми нездоланні
Таланом на вдачею постійно плеканні!