МӘДӘНИЯТНЕҢ ҮЛЕМ АЗАБЫ

МӘДӘНИЯТНЕҢ ҮЛЕМ АЗАБЫ
Халык төркеме эзли урын
кабер өчен
Күмəр өчен хөрмəтне,
зур сəлəтне һəм табигатьне.
Ил байлыгын талый саран кеше,
Россия хəерчелəнде һəм шуны
күрəбез халыктан.
 
Ә мəдəният үлем тынычлыгына күнекмəде
Һəм ярата кояш яктылыгын.
Әгəр китерсəлəр аны мəрхүм хəлгə,
Димəк яӊартырга кирəк аны миллиард елга.
 
Яӊгырамый хəзер симфониялар,
Күӊел романслары һəм назлы опералар
Ишетелми көннəн-көн.
Башландылар явыз үлем азаплары еллары,
Яна торган җəһəннəм ялкыны белəн.
 
Минем күӊел, белəсезме, авырый,
Башка турында, күӊелдəге май турында.
Кемдер, мөгаен, шулай да əйтер:
«Курыкма, мин тырышырмын
бүлəк итəргə сиӊа оҗмахны».
 
Һəм шул чакта, кызарып əрнүдəн
Мин пышылдап акрын гына əйтермен:
«Китермен синеӊ белəн».
Һəм булырбыз без тантаналы иректə.
Каршыбызда зəӊгəрлəнсен бəрмə дулкын.