Україна – жіночого роду

Україна – жіночого роду
Україна – жіночого роду,
Ласка мами і врода подруг.
Від столиць до самого кордону
Відчуваємо щирість навкруг.
 
Щедро ллється степами, долами
Чистий спів і дівоча лоза,
І, сумуючи за козаками,
Дозріває сум'яттям сльоза.
 
Берегиня – жіночого роду,
Вірна жінонька ти і сестра.
І немає міцніше народу,
Де панує тендітна краса.