Котик

Цілий день туди-сюди, бігав білий котик,
сіру мишку він ловив, маленький муркотик...
Бігав, грався, доганяв по всьому подвір'ї,
ввечері подушку розірвав і вся хата в пір'ї...
Вже набігався за день і награвся з пухом,
тишком він під грубку ліг, перевестись духом...
Тут заходить в дім хазяйка, прийшовши з роботи,
подивилася навкруг-" скільки ж кіт наробив шкоди"!
Вигнала хазяйка кицю-"що на місці не сидиться?",
посиділа, почитала, перестала вже сердиться...
Вийшовши на двір'я, кицю лагідно гукала,
взяла на руки, біленьку, та замуркотала.