ой як болить

Мені болить за Україну!
За грішну, згиблену,єдину!
Де ми маленькими зростали,
Красу і радість пізнавали!
Любов вдихали ми грудьми
і зрештою ставали ми людьми!
Життя всміхалось нам привітно,
В кінці тунелю бачили ми світло!
А що бачимо ми нині???
Від колишньої квітучої країни
залишились одні лишень руїни!
І як у давнії віки --
Майже усі ми стали батраки!
Та наймитами стали ми
не з своєї волі --
Бо іншої нема в нас долі!
Олігархів жменька
нами править!
Владу й гроші вона славить!
Жирують, бавляться паньки
і їх мажори --дітлахи!
А люду все затягують паски!
(А щоб вас так душили
ті золотії ланцюги,
Що вам віддавлюють пупи!)
Дивіться ж не перетягніть,
Коли не стане сил так далі жить,
Візмуться люди знов до зброї
і виженуть вас із покоїв!
 
Апрель 2016.