ДОЗРІВАЛИ ГОРІХИ. (РОЗДУМИ БІЛЯ ПОКИНУТОЇ ОСЕЛІ)

Дозрівають горіхи
 
Над темною хатньою стріхою,
 
Віти грубі, зелені
 
У подвір'я
 
Надихали тінь.
 
Роздивляється небо
 
Крізь листя широке
 
Горіхове
 
Чорні вікна самотніх
 
Покинутих стін.
 
Руки теплі хазяйські
 
Вже давно до дверей
 
Не торкалися,
 
Вітер, дощ і сніги
 
Залишили труху з половиць,
 
Тільки чути і досі
 
Скрип візка
 
Із майном від'їзджаючих...
 
Дозрівають горіхи,
 
І падають,
 
Падають ниць.