СЕРПЕНЬ

СЕРПЕНЬ
 
 
Розсіяв серпень теплі дні,
 
Сумує літо в дні останні,
 
Але ще сходить в сподіванні,
 
Ще літнє сонце у вікні..
 
Вже видно в листі де-не-де
 
Пожовклий лист – сивину літа,
 
Він був зеленим, дихав вітром,
 
Але впаде, як все живе…
 
Вже холодніші стали зорі,
 
Тремтять вони у далині,
 
Примарним потойбічним світлом.
 
Та відбиваються в воді….
 
***
 
Духмяний, свіжий, колосистий
 
Сніп,
 
Дощами літніми росистий
 
Хліб,
 
Розносить з поля свій солодкий
 
Дух,
 
За обрієм вже срібний серп
 
Затух .
 
Жевріє зерно в променях
 
Зорі,
 
Долоні прагнуть свіжої
 
Землі,
 
А тіло п`є із неї силу й
 
Міць,
 
Вона міцніша найміцніших
 
Криць.