Травень

Травень
Наставив на каштанах хтось свічок,
І яблуньки вдягнув в квітчасті плаття,
Скропив духами ніжними бузок,
Порозсипав по озері латаття.
 
Над головою купол розстелив,
На нім гірлянди з зірочок розвісив,
Черговість для світил настановив:
Як сонце втомиться- його замінить місяць.
 
Щоб було радісно- птахів співать навчив,
Щоб солодко- мед бджілок добувати,
Щоб гарно- квітів безліч насадив,
Людей створив- землею керувати.
 
Цей "хтось" ,напевно, має гарний смак
І дивовижні здібності- таланти,
Тебе й мене створив не просто так,
Щоб нам Себе в красі цій показати!