І доторкнутись, це неначе гріх!

І доторкнутись, це неначе гріх!
І доторкнутись, це неначе гріх,
Самотній місяць, б'є блідий тривогу.
Лунає, десь, глузливий дивний сміх,
а в серці не лишилося живого...
 
Згадати все, не вистоїть душа,
Залишить тіло, ще до смерті плоті.
Напевно - це і є ось та межа,
що смутком усідається навпроти.
 
І все твердить: "Покинув та пішов...
не покохав голубку білокрилу."
А в середині від таких розмов,
вітри гудуть, руйнуючи вітрила.
 
- Ой, дівчино, зажурена, стрімка
Життя підкине більшу ворожнечу!
Не вистоїш - замулиться ріка
і понесе у темну порожнечу.
 
Одне прохання, тільки зрозумій:
- Сльози твоєї гідна рідна мати,
дитина. Чоловік - надійний стрій,
але не здатний Жінку подолати.
 
© Андрей Колисный
 
#kolisnyypoetry