Сирота

Сирота
Этот стих написала еще в 9 классе,
как школьное сочинение на тему сиротства...
(отыскала в закромах души -
оказывается сохранился)
 
- Нема на світі правди, люди, -
скажу я вам, - бо у житті
маленькі діти, як приблуди,
живуть на смітниках, в смітті.
Ви подивіться в оченята,
яка у них блакить сумна!
До мами просяться й до тата,
а їх, можливо, вже й нема…
І залишилась сиротина
на світі білому одна,
а потребує ця дитина
лиш трішки ласки і тепла...
Та люди байдуже проходять,
бо поспішають хто-куди,
нікому й в думку не приходить
дитині цій допомогти.
А хтось ще скаже їй сердито:
- Йди геть, нещасне, відійди, -
хоч в нього теж є вдома діти,
які не відають біди…
Добра дитя це не забуде
й сторицею віддячить вам –
всі одзовіться добрі люди
й допоможіть всім сиротам!!!